Γιατί το SEO είναι από τα καλύτερα επαγγέλματα σήμερα;

Πολύ συχνά με ρωτούν ποια ακριβώς είναι η δουλειά που κάνω και πραγματικά δυσκολεύομαι να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Αυτό συμβαίνει γιατί στην αγορά του online marketing υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά επαγγέλματα για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες του digital marketing όπως social media managers, copywriters, web developers και γίνεται πραγματικά ένας χαμός.

Το SEO σημαίνει Search Engine Optimization, δηλαδή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Με απλά λόγια αυτό που κάνει ένας επαγγελματίας SEO είναι να βοηθάει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Επιπρόσθετα, ειδικεύεται στην εκμάθηση και τον έλεγχο των αλγορίθμων πίσω από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Τα οφέλη είναι ατελείωτα και πραγματικά χαίρομαι που είμαι ένας SEO επαγγελματίας ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας εξηγήσω γιατί αισθάνομαι ότι το SEO είναι από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο.

1. Μέγιστη ικανοποίηση όταν εργάζεσαι

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του να είσαι ειδικός στο SEO είναι η ικανοποίηση που λαμβάνεις από την εργασία σου. Εργάζεσαι συνεχώς με επιχειρήσεις για να τους βοηθήσεις να αυξήσουν τα κέρδη τους και όταν μια εταιρεία αναπτύσσεται και κάνει περισσότερες πωλήσεις τότε και η ανταμοιβή σου είναι μεγαλύτερη.  Έτσι λοιπόν, όταν είσαι πραγματικά καλός σε αυτό που κάνεις τότε οι συνεργασίες διαδέχονται η μια την άλλη, μαζί με αυτές και η αύξηση του εισοδήματος σου!

Η επιτυχία σου δίνει πολλά “βραβεία” και προοπτικές. Είναι υπέροχο να δέχεσαι ευχαριστώ από τους ευχαριστημένους πελάτες σου οι οποίοι στη συνέχεια  θέλουν να σε συστήσουν στον προσωπικό τους κύκλο αλλά και σε άλλους πελάτες. Word of mouth is the greatest reward.

Οι πελάτες σε πάρα πολλές περιπτώσεις συνδέονται μαζί σου, δημιουργώντας έτσι μια ανθρώπινη σχέση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να αναπτύξεις φιλία μαζί τους όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Βέβαια για όλα τα παραπάνω απαραίτητη είναι η σωστή νοοτροπία συνεργασίας και από τις 2 μεριές. Μόνο έτσι δημιουργούνται υγιείς σχέσεις με προοπτική εξέλιξης.

Η ικανοποίηση που δέχεται ένας SEO Greece Expert μέσα από την εργασία του είναι σίγουρα ένα αίσθημα πληρότητας -ή πείτε το απόλαυσης-, που αντλείται από την επιτυχημένη δουλειά του μέσα σε αυτό το υπερ- εξειδικευμένο περιβάλλον.

2. Συνεχής Ανάπτυξη

Η αγορά του SEO αυξάνεται συνεχώς καθώς όλες οι νέες εξελίξεις έρχονται από την αγορά του online marketing. H Google κάνει συνεχώς αναβαθμίσεις στους αλγορίθμους κατατάξεων. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται συνεχώς νέες στρατηγικές SEO.Έτσι καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι τελείως διαφορετικό το Local SEO με το εθνικού επιπέδου SEO

Πλέον υπάρχουν περισσότερες αναζητήσεις από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση για την κατάκτηση υψηλών κατατάξεων είναι τεράστια. Επιπρόσθετα, όλο και πιο πολλοί άνθρωποι προτιμούν την Google για να ψάξουν προϊόντα ή υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν. Έχοντας σαν δεδομένη αυτήν την κατάσταση υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να αποκομίσουν κέρδη οι επιχειρηματίες,  γι’αυτο όλο και περισσότερες εταιρείες “μετακινούν” πλέον την εμπορική δραστηριότητα τους στο διαδίκτυο.

Οι παραδοσιακοί τρόποι διαφήμισης φθίνουν και γίνονται κάθε μέρα που περνάει λιγότερο δημοφιλείς και λιγότερο ισχυροί, αφού οι επιχειρήσεις καλούνται να συμβαδίσουν με τις ψηφιακές τάσεις που κυριαρχούν και αναγκάζονται να στραφούν στην online διαφήμιση.

Έχοντας εργασία στον τομέα του SEO σας δίνεται χώρος για να μπορείτε να αναπτυχθείτε και να έχετε πολύ μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Οι στρατηγικές που ακολουθείτε αλλάζουν τακτικά και αυτό σας κάνει να μαθαίνετε καινούργια πράγματα κάθε μέρα. Η γνώση λοιπόν δε λείπει από το πιάτο σας πότε. Με άλλα λόγια: δεν υπάρχει βαρετή επαγγελματική ρουτίνα.

3. Δεν υπάρχει εξάρτηση όσον αφορά τη χώρα ή τον τόπο διαμονής σας

Μπορείτε να εργαστείτε άμεσα από οπουδήποτε και οποτεδήποτε θέλετε είτε μόνοι σας, είτε με την ομάδα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας πολύ καλός υπολογιστής και φυσικά μια σύνδεση στο internet.

Αυτό σας δίνει μοναδική ελευθερία και ευελιξία, καθώς δεν χρειάζεται να μισθώνετε γραφείο ή να μετακινήστε καθημερινά στο χώρο εργασίας σας. Μπορείτε να εργάζεστε από το σπίτι ή να ταξιδεύετε σε όλον τον κόσμο!

Το πως οργανώνετε το πρόγραμμα σας εξαρτάται απολύτως από εσάς. Αλλά θα πρέπει να έχετε στο νού σας ότι πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες για να μπορείτε να παράγετε αποτελέσματα.

4. Απεριόριστα Κέρδη

Ως επαγγελματίας SEO, μπορείτε να εργαστείτε για μια συγκεκριμένη επιχείρηση ή ως ατομικός επαγγελματίας. Δεν υπάρχει ταβάνι για αυτά που μπορείτε να κερδίσετε εάν πραγματικά είστε πολύ καλός σε αυτό που κάνετε.

Με την απόκτηση εμπειρίας και τη βελτίωση των προοπτικών σας, μπορείτε να αυξήσετε την αξία σας και να κερδίσετε περισσότερα από το αναμενόμενο! Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις,  είναι και τα δικά σας projects που μπορείτε να αναπτύξετε μέσα από τις δεξιότητες σας. Όσο περισσότερο εργάζεστε, τόσα παραπάνω θα κερδίζετε. Θα σας έρθουν πολλές κερδοφόρες ιδέες να αναπτύξετε όσο συνεχίζετε και είστε μέσα στη ροή των εξελίξεων.

Η ανάπτυξη σε πολλές περιπτώσεις είναι εκθετική. Ξεφεύγετε τελείως από τη μιζέρια της καθιερωμένης ή μη κάθε χρόνο μισθολογικής αύξησης που δίνει ακόμα και η πιο ανεπτυγμένη εταιρεία στους εργαζόμενους της. Οι δεξιότητες και η τεχνογνωσία που αποκτάτε είναι σε πολύ μεγάλη ζήτηση από πάρα πολλές εταιρείες. Το να έχετε την ικανότητα να αυξάνετε τα κέρδη για ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων είναι πραγματικά μια ανεκτίμητη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε.

Aν πραγματικά θέλετε να γίνετε ένας απο τους καλούς seo experts και να αποκτείσετε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται διαβάστε το άρθρο μου

5. Ευέλικτες ώρες εργασίας

Το SEO σάς δίνει τη δυνατότητα να εργάζεστε «όσες» ώρες επιθυμείτε και από οποιαδήποτε θέση βρίσκεστε στον κόσμο. Αυτή η ευελιξία διευκολύνει την εκμάθηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας στο δικό σας χρόνο.

Μια διευκρίνιση, εάν διαβάσατε την παραπάνω παράγραφο και καταλάβατε ότι αυτή είναι η δουλεία των ονείρων σας όπου θα κάθεστε ανέμελοι στην παραλία πίνοντας mojito και το χρήμα θα ρέει άφθονο… μάλλον δεν καταλάβατε σωστά. Χρειάζεστε από την αρχή τη σωστή νοοτροπία και πρέπει να είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά, και το πιο σημαντικό από όλα να αναλάβετε δράση.

Θα πρέπει να μελετήσετε πάρα πολύ και να συνεχίσετε να το κάνετε καθόλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Μόνο αυτό θα σας διαφοροποιήσει από όλους αυτούς που απλά λένε ότι κάνουν SEO. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως αναλύεται μια αγορά από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης, πριν μπείτε στη λογική να εκχωρήσετε εργασίες σε άλλους θα πρέπει να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά όλες τις διαδικασίες του SEO ώστε να μπορείτε να τους αξιολογείτε και να ξέρετε πόσο και γιατί τους πληρώνετε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι χρειάζεται χρόνος αλλά κυρίως συνεχής εγρήγορση και προθυμία για εξέλιξη. Αν χρειαστείτε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στο SEO ψάξτε να βρείτε τους καλύτερους στην παγκόσμια αγορά και μην εμπιστεύεστε το κάθε σεμινάριο. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να μάθετε στείλτε μου ένα προσωπικό email και θα σας συστήσω τους καλύτερους SEO στον κόσμο και αυτούς που παρακολουθώ κάθε ημέρα.

Πιστέψτε με, έχω μελετήσει τους περισσότερους και έχω καταλήξει στους καλύτερους ώστε να μαθαίνω καθημερινά από αυτούς.

6. Μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως

Η ζήτηση για SEO από επιχειρήσεις ανά τον κόσμο είναι τόσο μεγάλη που δεν συμβαδίζει με τον αριθμό των ανθρώπων που ασχολούνται με το SEO. Δεν υπάρχουν αρκετοί SEO Experts για να καλύψουν τις απαιτήσεις της αγοράς.

Έχοντας αυτή τη γνώση λοιπόν σας δίνετε η δυνατότητα να παρέχετε μια πολύτιμη υπηρεσία για κάθε εταιρεία που θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της. Εάν μια επιχείρηση επιθυμεί να αναπτυχθεί και να γίνει πιο επιτυχημένη, οι ιδιοκτήτες πρέπει να ψάξουν για νέους τρόπους μάρκετινγκ.

Οι ιστοσελίδες των επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Google, επειδή η αδυναμία παρακολούθησης και συμμόρφωσης με τα πρότυπα και τις οδηγίες της μηχανής αναζήτησης μπορεί να οδηγήσει στην πτώση της κατάταξης τους. Αυτός είναι ένας λόγος για την αισθητά αυξημένη ζήτηση των ειδικών βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

Έχοντας λοιπόν βαθιά γνώση του αντικειμένου καθώς και των στρατηγικών κατάταξης της Google, θα είστε σε θέση να καλύψετε αυτή την ανάγκη και να εργαστείτε σε πολλές αγορές. Ο ψηφιακός κόσμος του μάρκετινγκ συνεχώς επεκτείνεται, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα μεγάλη ζήτηση για τις υπηρεσίες online μάρκετινγκ.

7. Δεν χρειάζεται τα ραντεβού σας να είναι face to face

Μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους πελάτες σας από απόσταση, από οπουδήποτε στον κόσμο. Η σύνδεση με το Skype, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και πολλά άλλα συστήματα CRM που είναι διαθέσιμα βοηθούν στο να αποκτήσετε πελάτες από οπουδήποτε στον κόσμο. Δε χρειάζεται το πελατολόγιο σας να είναι μόνο από την πόλη σας.

Δεν υπάρχει λόγος να βγείτε έξω για να συναντηθείτε με πελάτες και να εξηγήσετε την εξέλιξη του project κάθε μήνα. Μπορείτε απλά να εργαστείτε με το δικό σας πρόγραμμα, να μεταβιβάσετε ορισμένες εργασίες και να προσαρμόσετε τα πάντα όπως τα θέλετε.

8. Δεν χρειάζεται να κυνηγάτε τους πελάτες

Κάθε λεπτό δημιουργούνται 120 νέες ιστοσελίδες παγκοσμίως αυτό σημαίνει 7200 ιστοσελίδες δημιουργούνται την ώρα, άρα λοιπόν κάθε μέρα 172.800 ιστοσελίδες εισέρχονται στο Διαδίκτυο!

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων θα ψάξουν να βρουν τρόπους για να προσεγγίσουν περισσότερους πελάτες και με αυτόν τον τρόπο να ανεβάσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους. Αν έχετε αρκετές γνώσεις στρατηγικών SEO για να μπορέσετε να παρέχετε αυτήν την υπηρεσία, θα γίνετε πολύτιμοι σε πολλές επιχειρήσεις.

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές αγορές ενώ νέες δημιουργούνται καθημερινά. Όλα αυτές οι εξελίξεις ανοίγουν ευκαιρίες με εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν online αλλά δεν είναι σίγουρες για την ψηφιακή στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν ή δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Μπορείτε λοιπόν να παρέχετε μια αποτελεσματική υπηρεσία που θα τις βοηθά να γίνουν πιο επιτυχημένες και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

9. Τα εισοδήματα σας μπορούν να γίνουν παθητικά

Η ανάθεση εργασιών σε τρίτους στο SEO είναι το κλειδί για την εξασφάλιση ποιοτικού χρόνου. Aυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Ο ένας είναι μέσα από διάφορες online πλατφόρμες αναζήτησης ανθρωπίνου δυναμικού όπου μπορείτε να γράψετε τις απαιτήσεις σας και να βρείτε κάποιον με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Ο δεύτερος είναι να κάνετε προσλήψεις εσωτερικά στην εταιρεία σας και με αυτόν τον τρόπο να έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό σας.

10. Πιστοποιημένη σταδιοδρομία

Aν σκέφτεστε ότι αυτό το επάγγελμα δε θα διαρκέσει πολύ, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε. Η γρήγορη κλιμάκωση της σημερινής τεχνολογίας προσφέρει τις πιο λαμπρές προοπτικές στο επάγγελμα του SEO. Μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο και θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πόσο σημαντικό και πόσο επωφελές είναι το SEO. To SEO ήρθε για να μείνει.

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας ικανό, με γνώσεις στο SEO και θέλετε να δημιουργήσετε μια μεγάλη επαγγελματική προοπτική, είστε στο σωστό μέρος γιατί αυτόν τον καιρό αναζητούμε υποψήφιο SEO Manager για την εταιρεία μας. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά σύντομα, stay tuned.

Ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου.