Πως να χρησιμοποιήσετε τα Κοινωνικά Σήματα για το Brand σας

Τα Brand Signals είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη γύρω από το site σας.

Τι είναι ένα Brand Signal;

Είναι απλό: κάθε “σήμα” (signal) που δείχνει στην Google ότι έχετε παρουσία σε πλατφόρμες-sites που η ίδια εμπιστεύεται

Αν φέρεστε και φαίνεστε σαν να είστε ο ιδιοκτήτης μίας πραγματικής επιχείρησης στο διαδίκτυο, τότε θα ανταμειφτείτε με εμπιστοσύνη, υψηλές κατατάξεις και πολλή αγάπη από την Google.

Θα σας δείξω πως να αυξήσετε δραματικά την εμπιστοσύνη και το κύρος (Authority) για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας (και τα δύο βοηθάνε πολύ στην κατάταξη).

Θα πρέπει να καταλάβετε πώς θα τα χρησιμοποιείτε. Η οικοδόμηση ισχυρών Brand Signals είναι το πρώτο μέρος της διαδικασίας κατάταξης αλλά είναι πολύ σημαντικό καθώς δημιουργεί ένα ισχυρό στρώμα εμπιστοσύνης στα μάτια της Google γύρω από το site-στόχο.To δεύτερο μέρος είναι το link building,μπορείτε να το διαβάσετε εδώ : Τier1  SEO Link Building

Πίνακας Περιεχομένων

 Εξασφάλιση του Brand σας

Το πρώτο βήμα είναι η εξασφάλιση του ονόματος του brand σας σε όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες πρώτης κατηγορίας (top tier). Θα επικεντρωθούμε λοιπόν στην εξασφάλιση του Brand σας αρχικά στις πιο δημοφιλής ιστοσελίδες

Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

Google +

YouTube

Blogger

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

Tumblr

Pinterest

WordPress

Εξασφάλιση του Brand σας σε properties δεύτερης κατηγορίας (second tier)

Οι 10 κοινωνικές πλατφόρμες που ανέφερα παραπάνω είναι οι πιο δημοφιλείς,λογαριασμοί για το brand σας θα πρέπει να δημιουργηθούν και σε δεύτερης κατηγορίας πλατφόρμες προκειμένου να εξασφαλιστεί κι εκεί. Δεδομένου ότι αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά κουραστικό, προτείνω τη χρήση μίας υπηρεσίας όπως το Lock My brand ή το KnowEm για την εξασφάλιση αυτών των properties.

Προφίλ Niche (Niche Profiles)

Πέρα από τα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας properties σας, θα πρέπει επίσης να βρείτε και πλατφόρμες σχετικές με το niche σας. Για παράδειγμα, αν είστε κτηματομεσίτης, τότε θα πρέπει να εγγραφείτε στο Trulia και αν είστε δικηγόρος, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Avvo.

Μια απλή  αναζήτηση στο Google με όρους όπως “(το keyword του niche σας) + εγγραφή (sign up ή register)” θα σας δώσει αρκετές σχετικές πλατφόρμες.

 Ενημέρωση των λογαριασμών σας

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εξασφάλιση των properties δεν αρκεί από μόνη της. Θα πρέπει να τα ενημερώνετε και να αυξήσετε το επίπεδο δραστηριότητας τους όσο περισσότερο μπορείτε για να δείξετε ότι είναιενεργα. Προτείνω να ξεκινήσετε με τα πιο σημαντικά properties πρώτης κατηγορίας.

Σε κάθε property θα πρέπει τουλάχιστον να:

-Γράψετε μία περιγραφή πλούσια σε keywords

-Να εισάγετε το link σας (branded anchor)

-Αν είστε ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, θα πρέπει να εισάγετε και την “φυσική¨διεύθυνση σας.

Διαβάστε περισσότερα για το Local SEO στην Ελλάδα ΕΔΩ

* Σημαντική σημείωση: Εάν είστε τοπική επιχείρηση, το brand σας θα πρέπει να έχει την ίδια και συνεχή παρουσία σε όλους τους κοινωνικούς λογαριασμούς. Οι ακριβείς ΝΑΡ(επωνυμια,διευθυνση,τηλεφωνο) πληροφορίες για τους κοινωνικούς λογαριασμούς σας σε συνδυασμό με την εγγραφή σας σε διάφορους καταλόγους επιχειρήσεων μπορούν να δώσουν μια τεράστια ώθηση στα τοπικά αποτελέσματα σας.

Η σύνδεση των Κοινωνικών links (Interlinking)

Ο ευκολότερος τρόπος να ενισχύσετε το brand σας είναι μέσω των κοινωνικών σας λογαριασμών. Πρόκειται για κάτι το πολύ απλό, απλά συνδέστε κάθε κοινωνικό λογαριασμό σας με άλλους. Εννοείται πως δεν πρέπει να το παρακάνετε και να γεμίσετε κάθε λογαριασμό σας με καμιά τριανταριά links. Συνήθως αρκούν 3-5 links. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η στρατηγική θα αυξήσει κατακόρυφα το Κύρος Σελίδας (Page Authority) των κοινωνικών λογαριασμών σας.

Μην ξεχνάτε … Αυτοί είναι οι ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ κοινωνικοί λογαριασμοί, οπότε μπορείτε να τους κάνετε ό,τι θέλετε και να τους συνδέσετε όπως θέλετε. Η προώθηση του Brand σας στις δικές σας πλατφόρμες δεν αντιβαίνει με κανέναν κανονισμό.

Εσωτερικό Κύρος (Internal Authority)

Όλες οι κοινωνικές πλατφόρμες στις οποίες έχετε εγγραφεί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το τεράστιο Κύρος. Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να οικοδομήσετε το Κύρος οποιουδήποτε κοινωνικού προφίλ είναι να χρησιμοποιήσετε  το λεγόμενο εσωτερικό Κύρος (Internal Authority) προς όφελος σας.

Μπορεί να ακούγεται λίγο πολύπλοκο, αλλά δεν είναι. Στην ουσία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αυξήσετε την δραστηριότητά σας στην κάθε κοινωνική πλατφόρμα που σας ενδιαφέρει.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες χρησιμοποιούν το χαρακτηρηστικό “DoFollow” για τα εσωτερικά links, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αυξήσετε των αριθμό των εσωτερικών σελίδων που έχουν links για το προφίλ σας.

Περισσότερα εσωτερικά links = Μεγαλύτερο Κύρος για το προφίλ

Ας πούμε ότι θέλω να αυξήσω το Κύρος του προφίλ μου στο LinkedIn, το οποίο γνωρίζω ότι έχει links για το site μου και άλλους κοινωνικούς λογαριασμούς.

Δείτε λοιπόν τι θα έκανα ή τη έχω ήδη κάνει:

-Ενημέρωση / συμπλήρωση τον λογαριασμό μου με τις σχετικές πληροφορίες

-Εγγραφή σε σχετικές ομάδες

-Συγγραφή άρθρων με βάση αυτά που είδα στις παραπάνω ομάδες

-Συμμετοχή σε αυτές τις ομάδες

Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα στείλουν περισσότερα εσωτερικά links και θα αυξήσουν το Κύρος στην σελίδα του προφίλ μου.

Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να δείτε αν μια ιστοσελίδα προσφέρει εσωτερικό Κύρος (αν χρησιμοποιεί το DoFollow links δηλαδή) είναι να χρησιμοποιήσετε το “Highlight Links” από τη γραμμή εργαλείων του Moz.To addon αυτό είναι το MozBar και καλό ειναι να το χρησιμοποιήσετε με τον Chrome

Επιχειρηματικές Παραπομπές

Κάθε διαδικτυακή επιχείρηση λειτουργεί από κάπου. Θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την χρήση επιχειρηματικών παραπομπών καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν :

Α) να “αραιώσετε / νοθεύσετε” το προφίλ των link σας και

Β) να οικοδομήσετε πολύ ισχυρά Brand Signals.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες καταχώρησης επιχειρήσεων προσφέρουν ένα γυμνό link naked link(url) ή branded anchors που μπορείτε να συνδέσετε με το κοινωνικό προφίλ σας. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να αυξήσετε το κύρος των κοινωνικών σας λογαριασμών ακόμη περισσότερο.

PDF και Powerpoints

Δημιουργήστε αρχεία PDF και Powerpoint υψηλής αξίας και ανεβάστε τα σε sites μεγάλου Κύρους όπως τα Scribd και Slideshare.. Φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην ανάπτυξη του προφίλ σας σε αυτά τα sites. Τα περισσότερα σας δίνουν τη δυνατότητα να εισάγετε links σε άλλους κοινωνικούς λογαριασμούς.

Infographics & Βίντεο

Η δημιουργία infographics και βίντεο είναι πιο χρονοβόρες διαδικασίες (και πιο δαπανηρές αν τις κάνετε outsourcing), αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο. Η διανομή infographics σας σε καταλόγους και ενδεχομένως και σε σχετικές ιστοσελίδες είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος προώθησης ενός brand. Αν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και χρόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά και την δημιουργία ενός καναλιού στο YouTube. Ιδιοκτήτης του Youtube είναι η Google, οπότε ένα κανάλι για το brand σας είναι από τα καλύτερα και ισχυρότερα brand signals.

Σε αυτό το σημείο, μάλλον έχετε καταλάβει ότι η δημιουργία ισχυρών brand signals σχετίζεται άμεσα με τη δημιουργία assets περιεχομένου (content assets). Πάντα να αναζητείτε ευκαιρίες για να προωθήσετε τόσο τα on-site όσο και off-site assets σας ενώ θα πρέπει πάντα να οικοδομείτε Κύρος γι’ αυτά. Ο κόπος που θα ξοδέψετε για την δημιουργία brand signals, θα αποφέρει ένα στρώμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης γύρω από την επιχείρησή σας. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσο περιεχόμενο μπορείτε να παράγετε, αλλά θα πρέπει πάντα να δίνετε έμφαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας.